Ja kažem NE!

Niški rokeri na koncertu poručili NE kasetnoj municiji

Pred više od 800 ljudi, u žutim majicama sa natpisom „Ja kažem NE“ jedan od najpoznatijih niških rok bendova Novembar održao je koncert pod nazivom „Koncert tvog života“ u klubu Feedback u Nišu.

novembarČlanovi benda Novembar ceo koncert odsvirali su u majicama Udruženja „Akcija i pomoć“, koje sa slikom kasetne bombe i natpisom „Ja kažem NE“ šalju jasnu poruku da konačno svi moramo reći ne i staviti do znanja vlastima, da Srbija kao zemlja žrtva, mora pristupiti Konvenciji o kasetnoj municiji.

Tokom nastupa publici se je obratio frontmen rok benda Novembar, Goran Kostić i poručio im: „Ljudi, znate li da su kasetne bombe još oko nas? Znate li da naš Niš koji je najviše bombardovan u Srbiji još uvek ne može da se očisti od ovih ubica jer nema podršku države? I mi želimo da kažemo NE kasetnoj municiji i skrenemo pažnju svima da ni nakon bombardovanja nismo bezbedni! Apelujemo na vlasti da nam omoguće sigurnost i slobodu!“

Novembar je na ovaj način u saradnji sa Udruženjem građana „Akcija i pomoć“ u okviru projekta „Ja kažem NE“ poslao poruku koja će odjeknuti medju fanovima grupe.

Na svirci pod nazivom „Koncert tvog života“ pored „Novembra“ učestvovalo je još 5 bendova: Hosenfefer iz Kosovske Mitrovice, Cepeni ćunci iz Ladovice, Cikine bombone iz Beograda, Grupa tvog života iz Osijeka (Hrvatska) i Protektori – bend sastavljen od članova iz Niša, Novog Sada, Kosovske Mitrovice i Knjaževca.

Novembar je jedan od značajnijih punk rock bendova u Srbiji, nastao u Nišu 1992. godine, kada je Goran Kostić zbog rata u Hrvatskoj došao u Niš. Kako je u Zagrebu imao bend pod nazivom Studeni Studeni ( hrvatski naziv za mesec novembar) koji je bio jedan od najperspektivnijih zagrebačkih grupa, okupio je novu ekipu iz Niša i promenio ime u Novembar. Svira širom Srbije i bivših republika nekadašnje Jugoslavije, a učestvuje i na raznim festivalima u Evropi.

Štampa El. pošta

Da li se sećaš da je Srbija tokom 1999. godine bombardovana kasetnim bombama. Tada je od ovog monstruoznog oružja stradalo više stotina ljudi.

Da li znaš da od zaostalih kasetnih bombi i danas stradaju građani Srbije, uglavnom civili?