Plenidba imovine u stampariji "Vuk Karadžić"

Plenidba mašine u štampariji „Vuk Karadžić“ okončana je uz suze, očaj i onesvešćivanje zaposlenih osoba sa invaliditetom.plenidba imovine u Vuk Karadzicu u Nisu 4

Po odlasku izvršitelja i policajaca koji su asistirali u plenidbi, zbog preživljenog stresa, većem broju zaposlenih u ovom preduzeću je pozlilo pa je u pomoć pozvana i Hitna pomoć.

„Na licu mesta pomoć je pružena jednom radniku, jedan radnik je zbrinut u Hitnoj pomoći, a jedno lice je upućeno na dodatne preglede na Kliniku za kardiologiju. Desetak radnika je pregledano i izmeren im je pritisak“, potvrdili su u niškoj Hitnoj pomoći.

Direktor štamparije „Vuk Karadžić“ Bratislav Stojković kaže da je sve učinio kako bi zaposlene ubedio da će problem sa plenidbom biti uskoro rešen, ali se i pored toga nakon odlaska izvršitelja i policije nekoliko zaposlenih onesvestilo, a neke je bilo nemoguće umiriti.

„Reč je o osobama sa invaliditetom i to uglavnom sa mentalnom retardacijom. Oni su jako osetljivi i mnogo drugačije doživaljavaju štampariju nego zdrave osobe. Štamparija je za njih utočište i drugi dom, a već dugo se plaše da će ostati bez ovog doma“, kazao je Stojković.

Uz asistenciju policije privatni izvršitelji jutros su zaplenili najvredniju mašinu kojom raspolaže štamparija „Vuk Karadžić“.

Reč je o mašini koja je iz državne kase plaćena 60 miliona dinara i dopremljena u Niš kako bi se osavremenio postupak štampe i uposlio veći broj invalidnih lica.

Mašina je zaplenjena zbog duga od 400.000 dinara na ime zaostalih zarada prema bivšem radniku.
Kako je istakao Stojković licitacija za zaplenjenu mašinu može da bude zakazana u roku od 15 do 30 dana, ali zaposleni žele da veruju da će Osnovni sud u Nišu brzo reagovati i sprečiti da do licitacije dođe.

Štamparija „Vuk Karadžić“ upošljava 65 radnika, a 58 njih su osobe sa invaliditetom.

Da li se sećaš da je Srbija tokom 1999. godine bombardovana kasetnim bombama. Tada je od ovog monstruoznog oružja stradalo više stotina ljudi.

Da li znaš da od zaostalih kasetnih bombi i danas stradaju građani Srbije, uglavnom civili?