" Kafa za delfine "

Udruženje građana „Akcija i pomoć“ i Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom „Delfin“ uz podršku i pomoć Grand kafe organizuju humanitarnu akciju pod nazivom „Kafa za delfine“.

delfin sajtHumanitarna akcija „Kafa za delfine“ održaće se na Letnjoj pozornici tokom 7 dana trajanja Filmskih susreta. Svaki Nišlija koji uđe na Letnju pozornicu moći će da pomogne donirajući novčanu sumu po izboru niškim delfinima da svakodnevno treniraju plivanje, a za uzvrat dobiće poklon, kesicu Grand kafe.

Cilj humanitarne akcije je prikupiti novčanu pomoć za Plivački akademski klub „Delfin“, kako bi ovaj klub mogao da nastavi rad sa decom sa invaliditetom i pomaže im u razvijanju motoričkih sposobnosti, socijalizaciji, a takođe i u pripremama za niz takmičenja koja počinju na jesen.

Volonteri i članovi Udruženja građana “Akcija i pomoć” i Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom “Delfin” nadajuse da će zavreme festivala prikupiti dovoljno sredstava da deca sa invaliditetom nastave svoje svakodnevne treninge plivanja, koji su im veoma značajn i i korisni. Kako međunjima ima takmičara, pomoći će te da započnu svoje pripreme za predstojeća takmičenja.

kafa za delfine 5Budimo humani i pomozimo im da nastave da plivaju jer to vole, a posebno zato što im je neophodna socijalizacija i pomoć u razvijanju motorike u šta velike napore ulažu treneri Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom “Delfin”. Svakog humanog Nišliju Udruženje građana “Akcija i pomoć” nagradiće kesicom Grand kafe, koja na ovaj način podržava humanitarnu akciju “Kafa za delfine.

Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetomDelfiniz Niša kroz plivanje socijalizuje decu i mlade sa invaliditetom. U ovom klubu preko 250 dece sa invaliditetom je naučilo da pliva, a plivači “Delfina” su osvajači mnogih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

kafa za delfine 1Udruženje građanaAkcija i pomoć” zalaže se za sprečavanje pojava koje uzrokuju invaliditet. Udruženje je u svom radu posebno fokusirano na prihvatanje i poštovanje svih odredaba Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Oznake: invalidi,, akcijapomoc,, delfin,, plivanje,, sport,, grand,

Da li se sećaš da je Srbija tokom 1999. godine bombardovana kasetnim bombama. Tada je od ovog monstruoznog oružja stradalo više stotina ljudi.

Da li znaš da od zaostalih kasetnih bombi i danas stradaju građani Srbije, uglavnom civili?