"Akcija i pomoć" sakupila novac za niške delfine

U humanitarnoj akciji pod nazivom "Kafa za delfine", Udruženje "Akcija i pomoć" sakupilo je tokom Filmskih susreta u Nišu nešto više od 22.000 dinaraIMG 4539, novac namenjen Plivačko akademskom klubu za osobe sa invaliditetom "Delfin". 

Zahvaljujući pomoći Grand kafe koja je za ovu akciju donirala "Grand Gold kafu", Udruženje "Akcija i pomoć" je tokom 6 dana Filmskih susreta u Nišu prikupljalo dobrovoljne priloge posetilaca Festivala kako bi pomoglo plivačkom klubu "Delfin" u daljem radu sa decom sa invaliditetom, a takođe i u pripremama za takmičenja koja im predstoje. 

Cilj akcije bio je sakupiti što više novca za ovaj klub, a svakom ko je u kutiju ubacio novčanu sumu po izboru, volonteri Udruženja i Plivačkog kluba "Delfin" su poklanjali Grand Gold kafu. Na hiljade Nišlija prošlo je kroz letnju pozornicu gde se Festival svake godine održava, a veliki broj se sa interesovanjem zaustavio i pokazao svoju humanost. Među njima je bilo čak i osoba sa invaliditetom, ali novac su dali i pojedini glumci i pojedini političari.

 

IMG 4429Vesna Čipčić i Dragan Mićanović, glumci koji su ove godine bili u žiriju Festivala, rado su posećivali štand Udruženja i lično doprineli u sakupljanju novca. Akcija "Kafa za delfine" odjeknula je i u niškim medijima, a zahvaljujući ovakvoj promociji, na račun Udruženja "Akcija i pomoć" stigla je i pojedinačna uplata poznatog niškog kafea "Vespa bar" koji je svojim prilogom od 10.000 dinara znatno uvećao mogućnosti za dalje pripreme dece u plivanju. 

Predsednik Udruženja "Akcija i pomoć" Slađan Vučković kaže da nije očekivao da će se tokom Festivala sakupiti ovoliki novac, već znatno manja suma. I treneri plivačkog klubg "Delfin" vidno su zadovoljni što će decu sa invaliditetom sa kojom svakodnevno rade moći da odvedu u neki sportski centar na pripreme za predstojeća takmičenja. Kako kažu, to će im dati elan i podsticaj da budu vredni i rade na sebi, a takođe i preneti poruku da se uloženi trud isplati. 

 

IMG 4584Udruženja građana "Akcija i pomoć" po prvi put prikuplja humanitarna sredstva na ovaj način, a zahvaljujući Grand kafi, akcija je prema procenama članova Udruženja i Plivačkog kluba bila uspešna. 

Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom "Delfin" iz Niša kroz plivanje socijalizuje decu i mlade sa invaliditetom, a to je i bio razlog Udruženja "Akcija i pomoć" za ovakav vid humanitarne akcije. U Udruženju smatraju da je ovakav rad sa decom veoma značajan kao i napor trenera koji su ih naučili da plivaju. Više od 250 dece sa invaliditetom je naučilo da pliva od postojanja ovog plivačkog kluba, a plivači "Delfina" su osvajači mnogih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. 

Oznake: invalidi,, delfin,, osobe sa invaliditetom,

Da li se sećaš da je Srbija tokom 1999. godine bombardovana kasetnim bombama. Tada je od ovog monstruoznog oružja stradalo više stotina ljudi.

Da li znaš da od zaostalih kasetnih bombi i danas stradaju građani Srbije, uglavnom civili?