• Početak
  • Vesti
  • Nataša Kovačević odigrala meč u dresu Crvene zvezde

Nataša Kovačević odigrala meč u dresu Crvene zvezde

Košarkašica Nataša Kovačević tačno posle dve godine i dva meseca od teške saobraćajne nesreće zbog koje joj je amputiran deo leve noge ispod kolena, odigrala je zvaničan meč u dresu svoje Crvene zvezde, iz koje je i otišla u mađarski Đer, za koji je nastupajući i doživela tešku saobraćajnu nesreću.

kovacevicMeč između crveno-belih dama i niškog Studenta u 6. kolu Prve lige Srbije ostaće upamćen zbog povratka Kovačevićeve, koja je u igru ušla u 6. minutu, a prvi poen postigla je u 16. sa linije slobodnih bacanja. Ovo je prvi put u istoriji košarke da jedna igračica ili igrač profesionalno igraju, a da pritom nose protezu na nozi.

"Osećaj je izvanredan. Posebna mi je čast što sam se vratila u svoj klub Crvenu zvezdu iz kojeg sam otišla u Đer. Imam neki utisak kao da te dve godine nisu ni postojale. Nije mi bilo teško na terenu, tamo pripadam. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su večeras došli, mojim saigračicama... Došla je cela moja porodica da me podrži i hvala im što su bili uz mene i pomogli mi da što lakše prođem kroz težak period života. Sve što želite, možete i da ostvarite. Ja sam očigledan primer", neustrašiva je Kovačevićeva, koja se košarkom ponovo bavi zahvaljujući specijalnoj protezi.

 

Oznake: invalidi,, kosarka,, natasa kovacevic,

Da li se sećaš da je Srbija tokom 1999. godine bombardovana kasetnim bombama. Tada je od ovog monstruoznog oružja stradalo više stotina ljudi.

Da li znaš da od zaostalih kasetnih bombi i danas stradaju građani Srbije, uglavnom civili?